دانستن این موضوع که چه رنگهایی در لباس پوشیدن به هم میآیند و یا به زبان ساده با هم ست میشوند میتواند استایل شما را کاملاً زیر و رو کند. حتماً شما نیز در کمد لباس خود، رنگهای ثابت و پر رونقی همچون مشکی، سفید، خاکستری و… را دارید، همینطور تلاش کردید که در زمان لباس پوشیدن از یکرنگ استفاده کنید. قطعاً متوجه شدید که نتیجه چندان هم جذاب به نظر نرسیده است، جستجو در اینترنت و نگاهکردن عکسهای بازیگران و مدلها نیز از دیگر کارهایی است که میتوانید با تقلید از آن شیکپوش شوید. این در حالی است که دانش شناخت رنگ و استفاده از رنگها در کنار هم میتواند دستان شما را در زمان پوشیدن لباس بسیار باز بگذارد. اگر یکبار برای همیشه به دنبال یادگیری ست کردن رنگ لباس هستید با ما همراه شوید.
حرکت سریع ست رنگ ها
اگر زمان کافی برای شناخت رنگها و ست کردن آنها با هم ندارید کافی است از قسمت زیر رنگ موردنظر خودتان را انتخاب و رنگهای متناسب با آن را مشاهده کنید. البته یادگیری یک موضوع جذاب و مهم همچون است کردن لباس با یکدیگر قطعاً ارزش مطالعه این مقاله را خواهد داشت، اینطور نیست؟
چه رنگهایی به هم میآیند؟
قطعاً جستجوکردن رنگ موردنظرتان و نگاهکردن به چند عکس و مدل سریعترین راه و روش یافتن بهترین رنگ برای ست کردن لباسهایتان است. حال باید از خود بپرسید آیا مدل لباس من دقیقاً مشابه عکسهای موجود در اینترنت است؟ چرا این رنگها در کنار هم چشم نواز هستند؟ برای پاسخ به این سؤالات میبایست یک شناخت مناسب از رنگها و گردانه رنگ داشته باشیم.
شناخت رنگها در کنار توانایی و دانش ست کردن رنگ لباس با یکدیگر مهارتی است که با یادگیری آن میتوانید استایل خود را کاملاً شیک و بروز نگه دارید. یادگیری تئوری رنگها نهتنها در لباس پوشیدن بلکه در مواردی همچون رنگ دکوراسیون خانه، جواهر، مو و… نیز برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. نگاه کوتاهی به تصویر زیر بیندازید:
چرخه رنگ برای اولینبار توسط دانشمند مشهور آیزاک نیوتن در قرن 18 میلادی برای شناخت هرچه بیشتر نور کشیده شد. این چرخه رنگ به سه دستهبندی کلی تقسیم شده است که شناخت رنگهای اصلی از فرعی و مکمل را راحت خواهد کرد. ست کردن رنگ لباس به سادگی شناختن رنگ ها و نحوه بکار گیری آنهاست.
رنگهای اصلی شامل قرمز، زرد و آبی هستند که ترکیب این رنگها باعث بهوجودآمدن رنگهای فرعی خواهد شد. رنگهای فرعی شامل ترکیب (قرمز + زرد = نارنجی) (آبی + سبز = بنفش) و (زرد و آبی = سبز) میباشند. رنگهای مکمل نیز شامل ترکیب رنگهای اصلی و فرعی هستند.
چرخه رنگ برای اولینبار توسط دانشمند مشهور آیزاک نیوتن در قرن 18 میلادی برای شناخت هرچه بیشتر نور کشیده شد. این چرخه رنگ به سه دستهبندی کلی تقسیم شده است که شناخت رنگهای اصلی از فرعی و مکمل را راحت خواهد کرد.
رنگهای اصلی شامل قرمز، زرد و آبی هستند که ترکیب این رنگها باعث بهوجودآمدن رنگهای فرعی خواهد شد. رنگهای فرعی شامل ترکیب (قرمز + زرد = نارنجی) (آبی + سبز = بنفش) و (زرد و آبی = سبز) میباشند. رنگهای مکمل نیز شامل ترکیب رنگهای اصلی و فرعی هستند.
گرمی و سردی رنگها
رنگها به دودسته کلی سردوگرم نیز تقسیم میشوند، با نگاه به تصویر زیر میتوانید رنگهای گرم و سرد را از یکدیگر تشخصی دهید. شناخت سردی و گرمی رنگ مشخصاً برای زمان پوشیدن لباسهای تابستانه و زمستانه بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رنگهایی نزدیک به قرمز، نارنجی، زرد، قهوهای و… در دستهبندی رنگهای گرم هستند. رنگهای گرم شما را کوچکتر و لاغرتر نشان میدهند. به همین علت است که بسیاری از افراد در زمان پوشیدن لباسهایی با تناژ رنگ گرم حس بهتری نسبت به بدن خودشان نشان میدهند. البته باید بگوییم که هر شکل بدن و اندامی زیباست و نیازی نیست برای خوشپوش بودن تن به رژیمهای آسیبزننده و جراحی بزنید شما همان گونه که هستید زیبایید.
رنگهای سرد همچون آبی، بنفش، سبز و… نیز آرامشدهنده هستند و حس امنیت و اقتدار را در فرد ایجاد میکنند. برای همین است که در لباسهای اداری و آموزشی از این تناژ رنگ بسیار استفاده میشود.
ست کردن رنگ لباس با رنگهای خنثی
در کنار این رنگها نیز تعدادی از رنگها هستند که بهعنوان رنگهای خنثی شناخته میشوند. این رنگها کاربردهای بسیار زیادی در ست کردن رنگها در لباس دارند. همانطور که از نامشان نیز پیداست این رنگها حس خاصی را به طور مستقیم منتقل نمیکنند؛ بلکه این رنگهای دیگری که در کنار آنها استفاده میشوند هستند که معنای جدیدی به رنگهای خنثی خواهند داد. رنگهایی همچون مشکی، خاکستری، سفید، کرم و… همگی جزو رنگهای خنثی محسوب میشوند که در تصویر زیر پرکاربردترین رنگهای خنثی را برای شما گرد هم آوردهایم.
چگونه رنگ لباس را با هم ست کنیم؟
خوب رنگها را با هم شناختیم و آنها را دستهبندی کردیم، حال چطور در زمان پوشیدن لباس از این دانش استفاده کنیم. برای گرفتن حس و حال خوب از رنگها در کنار یکدیگر میبایست از هارمونی رنگ استفاده کنیم. یکبار دیگر نگاهی به تصویر گردانه رنگ بیندازید.
روش اول ست کردن رنگ لباس با استفاده از رنگهای مکمل یا Complementary است: همانطور که انتظار دارید رنگهای مکمل دقیقاً تکمیلکننده یکدیگر هستند. در گردانه رنگ به طور مشخص رنگهایی که دقیقاً در مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند تکمیلکننده همدیگر یا مکمل یکدیگر میباشند. قرمز و سبز، بنفش و زرد، آبی و نارنجی زمانی که در کنار یکدیگر قرار میگیرند به قول خودمان به هم میآیند.
البته روش مکمل کمی دشوار است؛ زیرا همه ما لباسهای کاملی در چرخه رنگ نداریم و ازاینرو انتخاب لباس از آنچه هست برای شما دشوارتر میشود. البته کسانی هم هستند که انتخاب روش مکمل را برای پوشیدن لباس زیر سؤال میبرند. بههرحال انتخاب رنگ لباس و پوشیدن آن کاملاً سلیقهای است و این شما هستید که تصمیم نهایی را خواهید گرفت.
ست کردن رنگ لباس با روش مشابه (Analogous)
بهسادگی هرچهتمامتر اگر دو تا سهرنگ نزدیک به هم را برای پوشیدن انتخاب کنید از روش “مشابه” برای انتخاب رنگ استفاده کردهاید. شاید در نگاه اول استفاده از این روش نزدیک به انتخاب یکرنگ و پوشیدن تمام لباسهای هم رنگ باشد؛ اما با بازیکردن با فاکتورهایی همچون میزان روشنایی و غلظت رنگ لباس میتوانید بسیار شیکپوش ظاهر شوید.
ست کردن لباس سهگانه
روش سهگانه یا Triadic همانطور که از نامش پیداست انتخاب سهرنگ بهصورت مساوی در گردانه رنگ و انتخاب آنها برای پوشیدن است. این نوع انتخاب رنگ دست شمارا کمی بازتر میگذارد؛ اما با توجه به تعداد لباسها و رنگهای در دسترس شما میتواند محدودیت نیز برای شما ایجاد نماید. ست کردن رنگ لباس به روش سه گانه یکی از راحت ترین و البته پر رونق ترین روش های انتخاب رنگ لباس است.
اما انتخاب رنگ تنها به این سه روش خلاصه نمیشود. استفاده از کنتراستهای متفاوت در لباس، نرمی و زبری جنس لباس، ترکیب رنگهای خنثی و اصلی و فرعی و… همگی از جمله روشهای محبوب انتخاب رنگ هستند. حال که میدانید چه رنگهایی در لباس با هم ست میشوند به سراغ انتخاب آنها خواهیم رفت و نمونههایی را با هم بررسی خواهیم کرد.
انتخاب رنگ لباس مونوکروم (MonoChrome)
MONO به معنای یک است، به همین علت در این انتخاب رنگ و استایل شخص یکرنگ را انتخاب و آن را در تمامی قسمتهای مختلف لباس به کار میبرد. البته شما میتوانید در این استایل رنگ از رنگهای نزدیک به رنگ اصلی انتخابی نیز استفاده نمایید. میزان روشنایی و غلظت رنگ و تغییر کوچک در آنها حتی میتواند حس بهتری را در زمان دیدهشدن در فرد مقابل ایجاد نماید.
اگر چاشنی تیرگی و روشنی را نیز به این سبک اضافه کنیم میتوانید ببینید که پوشیدن یک رنگ یا بهتر است بگوییم یک خانواده رنگ چندان هم انتخاب سختی نخواهد بود. انتخاب دو رنگ با اختلاف زیاد میزان روشنایی شمارا آرامتر نشان میدهد. برای ست کردن رنگ لباس میتوانید رنگ های تیره و روشن، یا نرم و تاریک را در کنار یکدیگر استفاده کنید.
اهمیت کنتراست در انتخاب رنگ لباس (Contrast)
اگر به دنبال چرخاندن تمامی چشمها به سمت خود هستید میتوانید از کنتراست رنگ برای انتخاب رنگ لباس استفاده کنید. کنتراست یکی از قدیمیترین روشهای انتخاب رنگ محسوب میشود. برای پوشیدن یکرنگ را برگزیده و در 70 درصد پوشش خود آن رنگ را استفاده نمایید.
بسیاری از دانشگاههای برتر و قدیمی دنیا همچنان از این روش برای انتخاب لباسهای فرم و لباسهای جشن فارغالتحصیلی استفاده میکنند. در تصویر زیر نمونهای از انتخابها را با استفاده از کنتراست رنگ مشاهده میکنید.
رنگهای نرم در زمان انتخاب لباس (Soft Colors)
برخلاف استفاده از کنتراست رنگ در زمان انتخاب لباس اگر چندان مایل نیستید که جلبتوجه کنید میتوانید از ترکیب رنگهای خنثی و رنگهای مکمل استفاده نمایید. در این استایل شما میتوانید از طیف وسیعی از رنگهایی که با سفید، طوسی و دیگر رنگهای مکمل ترکیب شدهاند استفاده نمایید.
این ترکیب رنگ شاید برای بسیاری از افراد جذاب باشد به همین خاطر رنگهای مهم و بسیار کاربردی نرم را نیز در تصویر زیر برای شما گرد هم آوردهایم، همچنین چند استایل جذاب با استفاده از رنگهای نرم را میتوانید مشاهده نمایید.
ترکیب رنگهای طبیعی (Natural Colors)
اگر چندان اهل انتخاب رنگهای نزدیک به رنگهای اصلی و فرعی نیستید قطعاً از طرفداران رنگهای خنثی هستید. اگر خودتان را جزو این دسته میدانید میتوانید با خواندن مقاله استایل اولد مانی چیست با استفاده از رنگهای خنثی کاملاً خوش بدرخشید. در حال حاظر ست کردن رنگ لباس با استفاده از رنگ های طبیعی بسیار ترند شده است.
استفاده از رنگهای طبیعی همچون، بژ، کاراملی، طوسی روشن، قهوهای و حتی مشکی میتواند یک روش ست کردن رنگ لباس جذاب باشد. البته پیشنهاد میکنیم برای از یکنواختی در آمدن در این استایل از زیور آلات یا لباسهایی با طرحهای جذاب در استایلتان استفاده نمایید. در تصویر زیر تعدادی از ست کردن رنگ لباس با استفاده از رنگهای طبیعی را مشاهده میکنید.
نحوه شیکپوشی و انتخاب رنگ لباس
خوب تا به اینجا چندین روش ست کردن رنگ لباس و نمونههای آن را با هم فراگرفتیم. البته همانطور که اشاره کردیم این روشها تنها متدهای موجود برای ترکیب رنگ نیستند. خصوصاً در بسیاری از فشن شو ها میتوانید ترکیبهای بسیار متفاوت اما جذابی از رنگها را در کنار هم ببینید. این در حالی است که اگر به دنبال پوشیدن یک لباس برای کارهای بیرون منزل یا حتی محیطهای خاص هستید پوشیدن 5 رنگ در لباس را به شما پیشنهاد نمیکنیم!
رنگ در کنار انتخاب صحیح نوع پوشش و استفاده صحیح از زیورآلات و زبان بدن قطعاً مساوی با شیکپوشی شما خواهد بود. برای شیکپوشی نیازی نیست تا هزینههای سرسامآوری را بابت ستهای گرانقیمت برندهای معروف کنید با خواندن مطالب دیگر وبلاگ ما میتوانید با سبکهای شیکپوشی دیگر و روشهای دیگر ست کردن رنگ، نوع لباس و… با هزینهای بسیار پایینتر کاملاً شیک به نظر برسید.
همانطور که قول آن را در ابتدای مقاله به شما دادیم اگر زمان زیادی ندارید و به دنبال ست کردن رنگ لباس خود هستید در ادامه لیستی از رنگهای کاربردی و رنگهای مکمل آن برای شما گرد هم آوردهایم. این لیست آپدیت خواهد شد. اگر همچنان رنگ موردنظر خود را مشاهده نمیکنید میتوانید بهوسیله چت آنلاین ما مشاوره رایگان دریافت نمایید.
چه رنگی با صورتی است میشود؟
رنگ صورتی یکی از محبوبترین رنگهای موجود در جهان خصوصاً برای بانوان در زمان ست کردن رنگ لباس است. رنگ صورتی با توجه به طبع خنثی خود با رنگهایی همچون آبی روشن، آبی تیره، طوسی، سفید و مشکی کاملاً همخوانی دارد. اگر به دنبال ایجاد کنتراست در این رنگ هستید؛ اما رنگهایی همچون قرمز برای کنتراست بالا و بژ برای حالتی طبیعیتر را به شما پیشنهاد میکنیم.
چه رنگی با قرمز است میشود؟
قرمز یکی دیگر از رنگهای جذاب برای ست کردن رنگ لباس به شمار میرود. این رنگ نیز همانند صورتی میتواند با آبی روشن، آبی تیره، طوسی، سفید و مشکی است شود. برای ایجاد کنتراست نیز میتوانید از خودرنگ صورتی روشن و بژ برای ایجاد تعادل استفاده کنید. این رنگ اما همچنین با رنگهای خنثی تیره تعامل جذابی دارد.
چه رنگی با نارنجی است میشود؟
نارنجی رنگی باانرژی بسیار بالایی است که توجه همگان را به سمت خود جذب میکند. گرمای این رنگ باعث میشود تا ست کردن رنگ نارنجی با رنگهایی همچون سبز، آبی روشن، آبی تیره، سفید و مشکی کار راحتی باشد. برای ایجاد کنتراست نیز میتوانید از رنگ بژ و قهوهای استفاده کنید.
چه رنگی با بژ ست میشود؟
بژ یکی دیگر از رنگهای بسیار پر طرفدار بازار برای ست کردن رنگ لباس است. سبکی و خنکی این رنگ باعث میشود تا ترکیب آن در استایل با رنگهایی همچون سورمهای و قهوهای جذاب میشود. برای ایجاد کنتراست نیز میتوانید به سراغ رنگهای همچون زرد و نارنجی بروید.
چه رنگی با زرد ست میشود؟
رنگهایی همچون سبز، سورمهای، آبی تیره، سفید و مشکی میتوانند انتخابهای مناسبی برای ست کردن رنگ لباس زرد شما باشند. برای ایجاد کنتراست طبیعی نیز میتوانید از رنگهای خنثی همچون بژ و آبی کمرنگ استفاده نمایید.
ست لباس سبز رنگ
برای ست کردن رنگ سبز میتوانید از رنگ خانواده نارنجی، شرابی، سفید و مشکی استفاده نمایید. رنگهای زرد و آبی روشن نیز انتخابهای مناسبی برای ایجاد کنتراست در کنار این رنگ هستند.
ست کردن رنگ آبی روشن
آبی روشن در کنار رنگهای همچون صورتی، قرمز، نارنجی، سفید و مشکی ترکیبی بسیار جذاب و دلربایی خواهد ساخت. رنگهای سورمهای و شرابی تیره نیز رنگهای مناسبی برای ایجاد کنتراست در کنار رنگ آبی روشن هستند.
چه رنگی با آبی تیره ست میشود؟
در کنار رنگ آبی تیره میتوانید رنگهایی همچون صورتی، قرمز، زرد، طوسی، سفید و مشکی را استفاده نمایید. همچنین رنگهای آبی روشن و شرابی نیز انتخابهای مناسبی برای ایجاد کنتراست در رنگ آبی تیره هستند.
ست رنگ بنفش لباس زنانه
بنفش یکی از رنگهای خاص است که دشواریهای چندانی برای ایجاد توازن در آن وجود دارد. بههرحال میتوانید در کنار این رنگ از نارنجی، طوسی، سبز، سفید و مشکی استفاده نمایید. ایجاد کنتراست در این رنگ نیز بهوسیله رنگ آبی روشن یا آبی نفتی امکانپذیر است.
چه رنگی با قهوهای ست میشود؟
رنگهایی روشن همچون بژ، سفید و رنگهای خنثی دیگر در کنار رنگ قهوهای ترکیبی جذاب را ایجاد میکنند. برای ایجاد کنتراست در این رنگ نیز میتوانید از رنگ نارنجی استفاده نمایید.
چه رنگی با طوسی ست میشود؟
در کنار لباس طوسی جذابتان میتوانید رنگهای صورتی، قرمز، آبی تیره و بنفش تیره را استفاده نمایید. رنگ طوسی به علت خنثی بودنش بهراحتی با رنگهای سفید و مشکی بهصورت کنتراست هماهنگ خواهد شد.